MALZEMELER
Tabanı İçin;
5 tane hurma
1 türk kahvesi fincanı yulaf ezmesi
1 avuç çiğ badem
Kreması İçin;
150 gram labne peyniri
1 yemek kaşığı bal
1 paket vanilin (ya da 2-3 damla vanilya koyabilirsiniz)
7-8 tane frambuaz
Hurmaları yumuşayana kadar sıcak suda bekletiyoruz. Yumuşayan hurmalarımızı suyundan da bir miktar ekleyerek rondodan çekiyoruz. İçine yulaf ezmesi ve bademi ekleyerek tekrar çekiyoruz. Hazırladığımız tabanı muffin kalıplarına bastırıyoruz.
Kreması için frambuazlarımızı rondodan geçiriyoruz. Sonra labne peyniri, bal ve vanilin ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Son olarak kremamızı da tabanların üstüne paylaştırıp 1 saat kadar buzlukta bekletiyoruz. Afiyet olsun. :)
Yorumlar
Yorum Gönder